Sosiaalisessa mediassa sanat eivät yksin riitä. Koska suurin osa organisaatioista on jo sosiaalisessa mediassa ja kilpailu näkyvyydestä on kovaa, yksittäisen toimijan on tuotava itsensä esiin entistä värikkäämmin, vetoavammin ja persoonallisemmin. Kehityskaari on selvästi kohti visuaalisempaa ja moniulotteisempaa sosiaalista mediaa kuten kuvien ja videoiden liisääntynyt käyttö sosiaalisessa mediassa sen osoittaa.

Kuvapalveluita kuten Flickr on ollut tarjolla reilusti yli vuosikymmenen verran ja videopalveluitakin kuten YouTube ja Vimeo 2000-luvun puolen välin tienoilta saakka, mutta niiden hyödyntäminen liiketoiminnassa on kuitenkin tuoreempi juttu. Vaikka sosiaalisen median kuva- ja videopalveluita alettiin ottaa yleisemmin käyttöön yritysmaailmassa vasta 2000-luvun loppupuolella, niiden käyttöaste on noussut  tasaista tahtia.

 Kuva: YouTube, Starbucks Coffee

Lisäksi sosiaalisen median kenttä kohtaa jatkuvasti uusia tulokkaita. Pinterest, yksi tuoreimmista kuvien ja videoiden jakamispalveluista, saavutti suuremman yleisön suosion vain parissa vuodessa. Pienimuotoisen, Google-hakukoneavusteisen selvityksen tuloksena nousi esiin merkittäviä lukuja Pinterestin käyttöä koskien. Lukujen pohjalta tehty laskutoimitus tuotti seuraavan tuloksen: Pinterest-kävijämäärät kasvoivat viimeisen vuoden aikana jopa 600 % (tarkastelujakso lokakuu 2011 – syyskuu 2012).

 Kuvat: Pinterest

Ilmiö on nähtävissä myös Facebookissa. Aikajanauudistuksen myötä Facebook-sivujen ulkoasuissa visuaalisuus nousi keskeiselle sijalle. Nyt kun pelkän profiilikuvan sijaan on mahdollista ladata sivulle kansikuva, kohdeyleisön huomiota ja kiinnostusta voidaan herättää entistä tehokkaammin.

 

Kuva: Facebook, Samsung Mobile

Lisäksi yhä useampi jakaa kuvia ja videoita yhteisöpalvelusivustojen kautta, ja eri kanavat ovat myös alkaneet linkittyä paremmin keskenään.

Sitten on vielä kuvan ja videon jakamista tukevat mobiilisovellukset kuten Instagram. Älypuhelinten yleistyminen ja erityisesti niiden kameraominaisuuksien paraneminen tarjoaa otollisia mahdollisuuksia visuaalisuuden lisäämiselle sosiaalisessa mediassa. Voimme vain aavistella mitä tulevaisuus tuo niiden osalta tullessaan.

Käytätkö sinä jo hyödyksi sosiaalisen median visuaalisia ulottuuvuuksia? Jaa kokemuksesi meidän kanssamme.

Petra Kaipio

Petra Kaipio

Konsultti at Dicole Oy
Petra Kaipio toimii Dicole Oy:ssä konsulttina. Työssään hän on erikoistunut sosiaalisen median strategiaprojekteihin, inbound-markkinointiin, palveluprosesseihin ja alan tutkimukseen. Koulutukseltaan hän kauppatieteiden maisteri (KTM) pääaineena markkinointi.
Petra Kaipio
Petra Kaipio
Tagged with →  
Share →